• Even spuiten en slikken

  Nederland heeft een geweldige naam in het buitenland. Hier kan alles. Kom je uit Nederland, dan ben je per definitie de man met de vele grammen marihuana op zak en doe je de hele dag niks anders dan blowen. Was Nederland vroeger gevuld met molens en boerinnetjes op klompen. Tegenwoordig is Nederland een aaneenschakeling van hoerenknallen en coffeeshops. Hansje Brinkers steekt zijn vinger niet meer in een dijk, maar laat deze op spectaculaire wijze ergens op de wallen verdwijnen.

  Ook op film- en televisiegebied hebben we een naam hoog te houden. Een Nederlandse film kent net als de verplichte kür met het kunstschaatsen een aantal verplichte disciplines.

  1. Tijdens de eerste vijf minuten moet er minstens iemand tegen een muur staan zeiken of in de gang schijten.
  2. Er moet iemand een bloedneus geslagen worden.
  3. Een actrice van het kaliber Kitty Courbois moet vijf keer keihard en woest kijkend ‘Klootzak!!!’ roepen en;
  4. er moet tenminste een maal per kwartier een dampende sexscene zijn met twee uiterst onaantrekkelijke acteurs of Monique van de Ven.

  U herkent het niet? Kijk eens naar ‘Spetters’, ‘Turks Fruit’, ‘Zwartboek’ of, en dat is wat mij betreft het absolute hoogtepunt van de Nederlandse film, ‘Er komt een vrouw bij de dokter’. Nu is die titel niet helemaal goed gekozen want volgens mij is de dokterspraktijk zo’n beetje de enige plek in de film waar ze niet ‘komt’, maar het blijft natuurlijk een topfilm. Ik hoop dat onze overheid, qua subsidie, daar fors de portemonnee voor getrokken heeft.

  Op televisie doen we dit nu dunnetjes over. Het kan niet gek genoeg. We hebben de grote donorshow al gehad waar je een nier kon winnen, en al jaren duiken mensen een bak vla in als ze niet geraden hebben wat de voornaam van Monique van de Ven is. Maar… Zondag hebben we daar toch wel een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Ik was er al voor gewaarschuwd door collega’s, maar toen ik net ‘de grote spuiten en slikken test’ terugzag was ik blij dat ik ook hier deelgenoot van mocht zijn. Ik heb het er nog warm van. Een aantal groepen mensen van verschillend allooi streden om de titel van meest ‘domme lul’ van Nederland. Er was ook een groepje deskundigen bestaande uit bekende Nederlanders. Zo was er een rapper die naar de naam ‘Kleine Viezerik’ luistert. Ik heb die vogel eens bekeken, maar ‘Enorme viezerik’ zou denk ik beter passen. Er deed ook een bril mee die ze de jungle in gestuurd hebben, maar waar zelfs de bewoners daar hun tanden niet in wilden zetten. Natuurlijk ontbrak Verona van de Leur niet. De voormalige turnster die tegenwoordig mensen chanteert en als dat niet lukt naakt voor een webcam gaat staan, kon wel een paar centen gebruiken.

  Het programma werd gepresenteerd door Nicolette Kluijver. Die stond twee jaar geleden eens in de Playboy en van die editie zijn er slechts twee verkocht. Een aan haar ouders en een aan ‘Kleine Viezerik’. De vragen waren vanzelfsprekend stupide en overbodig, maar ik ben sinds vanavond wel op de hoogte van hoe je het op zijn Russisch moet ‘doen’. Twee acteurs waren namelijk niet te beroerd om dat even in de studio te demonstreren. Compleet met het geweer in de aanslag. Daar word ik dan toch weer even stil van. Even slikken zeg maar.