• Le Queus de Cheval d’or Chantants

    Het fenomeen boyband en girlband zal niemand meer vreemd zijn. Je zet een aantal amper getalenteerde maar vooral lekker kerels of wijven in bij elkaar in een clip, kijkt of de zaak aanslaat en dan maak je er echt een band van. Het grootste talent van deze hele operatie is de chef marketing van de platenmaatschappij die er dan weer een bonus bij kan schrijven. Zo gaat het ook met al die talentenjachten op TV. Als je wint maak je een plaat. Tenzij je uit Limburg komt dan trekt de platenmaatschappij op het laatst toch de keutel in, maar ach.. je bent met je bakkes op de televisie geweest en dat is het belangrijkste.

    Zonder enige twijfel is het absolute hoogtepunt van welk genre dan ook de gelegenheidsformatie de Toppers. 4 virtuoze zangers van het populaire genre die zonder enige moeite – terwijl ze elkaar achter de schermen de hut uit vechten – alle muziekstijlen weten te combineren tot een fantastische show. Gørdøn die, als ie niet bezig is de grappige nicht uit te hangen, normaal gesproken een ander bandje bestiert waarin hij met 3 engerds en een veenlijk muziek maakt van het ‘prachtige’ soort. Geer brengt normaliter steevast iedere 5 maanden hetzelfde nummer uit. Bolle Jan is eigenlijk klaar met zijn carrière, maar doet nog mee als podiumvulling. En als laatste Jeroen die met zijn mono-brow à la Bert van Sesamstraat moeilijk gaat staan kijken en zo de broodnodige diepgang in het verhaal brengt. Alles in balans en succes gegarandeerd. De eerste show is volledig opgekocht door Biotex. De tweede door ‘Blokker’ en de rest gaat via het reguliere circuit direct door naar alle andere huisvrouwen en feestnichten die geen ‘Blokker’ in de buurt hebben of al jaren geen ‘Biotex’ meer gebruiken. Zeven keer stijf uitverkocht. Alsof het niks is.

    Dit is dus hoe je het moet doen. Een eigen repertoire hoef je niet te hebben. Je zingt gewoon de nummers van iemand anders. Mocht de economie me nog ooit de bijstand in duwen, weet ik waar de kansen liggen. Mijn collega’s en ik hebben het er al over gehad. Op ieder nummer dat ooit is uitgebracht en ons te øre is gekomen is reeds een alternatieve tekst bedacht. Die lijkt in de verste verte niet meer op het origineel, maar dat gebeurt ook wanneer Gørdøn een nummer van iemand anders gaat piepen. Het liefst met driedubbele kopstem. We zijn nog bezig met de styling, maar ik heb deze week al gouden schoenen op een beeldscherm (op 3 uur) voorbij zien komen, dus ik heb een vermoeden waar het naar toe gaat. De naam is complex, maar met een gouden randje. Onze gemeenschappelijke voorliefde voor paarden(vlees) en een hommage aan onze grote voorbeelden maken de naam compleet. Ik presenteer: Le Queus de Cheval d’or Chantants. De kwaliteit van ‘De zingende gouden paardenlullen’ zal boven iedere twijfel verheven zijn. Beloofd!