• Topsport

  -1x-1Het is een paar dagen voor de Olympisch Spelen. De sporters zijn er klaar voor. Het IOC is er klaar voor. En de muggen zijn er klaar voor. Het olympisch dorp is vanzelfsprekend een chaos. Er komt geen druppel water uit de kraan en je moet niet bezopen van een medaille-uitreiking terugkeren want in de helft van de appartementen ontbreekt de leuning. Er is maar een ding waar ze genoeg voorraad van hebben en dat zijn condooms. Blijkbaar neemt het libido voor of na een sportieve prestatie dermate olympische proporties aan dat de term ‘burning rubber’ niet zo heel overdreven is. Je zou je bijna afvragen waar ze eigenlijk voor kwamen. Al is dat een frasering die wellicht wat ongelukkig gekozen is, maar uiteraard niet geheel toevallig.

  De organisatie wil ons doen geloven dat er voor de 15.500 olympiërs in totaal 450.000 condooms liggen te wachten. Dat zijn er 42 per persoon. 42 per persoon? In Londen moesten de atleten het doen met slechts 150.000. Dat is nog een respectabel aantal van 14 per persoon maar toch een stukje minder. De angst voor het Zika-virus zit er blijkbaar goed in. Sinds dit jaar is golfen weer een olympische sport. Je zou verwachten dat de hele  ‘kolf-weireld’ over de clubs zou struikelen om die fel begeerde gouden plak te bemachtigen, maar niets is minder waar. Het lijkt er op dat alle spelers van enig niveau hun portie aan fikkie geven. Hoegenaamd in verband met het Zika-virus, maar in werkelijkheid willen die mannen, die gemiddeld 4 miljoen per jaar binnenslepen, natuurlijk niet in een of andere shabby-appartementje knorren terwijl naast hun een dames estafetteploeg het Italiaans waterpoloteam ‘om beurten aftikt’. Toch goed voor 670 condooms.

  brazil-rio-2016-olympic-games

  De Silver Cloud

  De basketballers van de USA peinzen er niet over om hun gezicht te laten zien in het olympisch dorp. Dat waren ze toch al niet maar dankzij de mug hebben ze er nu een mooi excuus voor. De gemiddelde basketballer van het Dream Team verdient 25 miljoen per jaar. Die slapen niet meer in een bed. Die hebben een ‘ huge motherfuckersize’ bed op een knus cruiseschip: De Silver Cloud. Dat belooft qua kleur eremetaal weinig goeds, maar wat wel goed nieuws is is dat het het voor de voorraad condooms waarschijnlijk geen gevolgen heeft. Die zijn waarschijnlijk toch te klein.

  Ik wil ook nog geloven dat – om enige besmetting in welke vorm dan ook uit te sluiten – sommige sporten enkel en alleen met condoom beoefend mogen worden. Bij hockey en voetbal mag uitsluitend ‘diep gegaan’ worden met rubberen bescherming. Honkbal is pas in Japan weer een olympische sport maar ook daar zal het niet op prijs worden gesteld wanneer er zonder condooms zaken ‘wijd’ worden gegooid. Polsstokhoogspringen, speerwerpen, en het onderdeel ‘trekken en stoten’ van het gewichtheffen behoeven geen verdere toelichting. En als laatste is het natuurlijk het onderdeel snelwandelen. Daar mag zelfs alleen maar naar gekeken worden met condoom. Over je hoofd liefst.

  Olympischontbijt

  Het Olympisch Ontbijt

  In 1988 waren de Olympische Spelen in 1988 in Seoel. Condooms hadden ze er niet nodig want iedere atleet zat zo bomvol doping dat de gemiddelde atleet zich zijn (en voor de atletes uit de voormalige DDR wil ik daar ‘haar’ ook wel aan toevoegen) laatste erectie al niet meer kon herinneren. Vanwege het tijdsverschil was er een ochtendprogramma, het Olympisch Ontbijt, waarin de belangrijkste sportgebeurtenissen van die nacht in samenvatting werden getoond. Net als dit jaar met Studio Rio zeg maar. Nu wordt het gepresenteerd door Henri Schut, maar in 1988 zaten Koos Postema en Harmen Siezen aan tafel. Samen met een gast. Net bekomen van de schrik – omdat Greg Louganis met zijn kanis op de 5 meter schans klapte – vroeg Postema aan gast Jules Deelder wat zijn favoriete olympische sport was. Deelder hoefde er geen seconde over na te denken: ‘Prijsneuken met een versierde lul’ was zijn antwoord. Postema en Siezen hebben toen het programma tijdelijk, met het hoofd schuddend op tafel, verlaten. Maar wij weten nu tenminste wel waar die condooms voor nodig zijn.