• In Godsnaam

  Al enige maanden lees ik op allerlei sociale media met argusogen de commentaren van goede vrienden en vage bekenden op het vluchtelingenprobleem, de rol van Wilders en het gevaar van de Islam in het algemeen. Laat een ding duidelijk zijn. Ik vind Wilders een nul. Wilders is het gezicht van een partij zonder enige smoel bestaande uit een club gelukzoekers die zonder enige inhoud aan welk debat dan ook toe te voegen het pluche van de tweede kamer warm erwaseensdemens21houden. Net als die gluiperige rotzak vroeger in de tekenfilms van ‘Er was eens ….’ die alles wat zijn baas zei hevig knikkend stond te beamen. Het enige vlak waarop deze partij verbazingwekkend eensgezind is is in haar afkeer tegen de Islam. In alle andere discussies zwalken ze tussen rechtse en linkse idealen. Het grootste effect bereikt Wilders echter niet door hetgeen hij zelf zegt, maar vooral de onvoorwaardelijke afkeer die vrijwel alle andere partijen van alles hebben wat hij beweert. Ook al zit daar soms wel een kern van waarheid in.

  Ik zat laatst naar DWDD te kijken en hoorde daar iemand beweren dat we er nu echt niet meer om heen kunnen dat het probleem wel degelijk aan de Islam is gelieerd. Na de aanslagen in januari op het kantoor van de Charlie Hebdo viel er screenshot_317nog te beweren dat hier sprake was geweest van een provocatie, maar na de aanslagen van vrijdag in Parijs kon dat niet meer. Dat is natuurlijk de grootste naïeve onzin die je ooit hebt gehoord. IS heeft alles met de Islam te maken. De drang de grenzen van het Kalifaat tot aan Nederland te vergroten ook. Wanneer je iemand doodschiet terwijl je roept dat Allah groot is, moet je wel van een andere planeet komen wanneer je hier geen religieuze betekenis aan koppelt. Er is dan altijd wel iemand die onherroepelijk meent te moeten opmerken dat er ook miljoenen tijdens de kruistochten door de christenen zijn vermoord. Inderdaad. Dat klopt, maar volgens mij heeft dat weinig te maken met wat er nu gebeurt. Daarbij moet de eerste historicus nog opstaan die beweert dat die kruistochten een goede zaak waren.

  Ik ben niet gelovig. Ik heb de communie gedaan maar ga al jaren niet meer naar de kerk. Ik beschouw iedere vorm van religie als een totale verkwisting van tijd en geld die is ontstaan in een tijd waarin de wetenschap nog niet zover ontwikkeld was dat al het onbekende verklaard kon worden. En dan rest er nog maar een uitweg: een hogere macht heeft het zo gewild. Prachtig. Nu is de wereld anders. We weten allemaal dat de aarde niet is geschapen door God en dat Adam en Eva niet de eerste mensen op aarde waren. De rest van het oude testament is overigens ook niet waar. Er is nooit een Ark geweest en ook Mozes heeft nooit de Rode Zee doen splijten. Jezus en Mohammed hebben vast geleefd, maar hebben nooit een wonder verricht. Het waren hooguit de illusionisten van  hun tijd. Omdat het in een boek staat is het nog niet waar. Er gebeuren rare dingen en soms lijkt toeval op een Goddelijke interventie maar het is gewoon kans. Niets meer en niet minder. Zijn mensen die geloven gek? Ja. In zekere zin wel. Iedereen die zijn leven lang met een baard voor een muur staat te bidden en daar alleen ellende en oorlog voor terugkrijgt zou eens moeten bedenken wat ie eigenlijk staat te doen. Iedereen die in Mekka tijdens de Hadj onder een stapel stenen bedolven wordt omdat het Allah behaagd heeft een hijskraan te laten instorten moet eens bedenken wat ie staat te doen. Iedereen die op televisie naar een man in een woestijn zit te kijken terwijl deze het hoofd van een onschuldige man afsnijdt moet zich eens afvragen wat Allah hier nu precies mee zou willen zeggen. Iedereen die hoort dat in de kerk in een biechtstoel wordt opbiecht dat kinderen seksueel zijn misbruikt moet zich afvragen waarom God het überhaupt heeft goedgevonden dat die man het leven van dat kind wou vernietigen. En als ie daarmee klaar is moet ie zich ook vooral afvragen waarom het de zondaar nog vergeven wordt ook.

  header-judgementdayGeloof zit ook in kleine dingen zal het antwoord zijn. Oh ja? Daar geloof ik dus geen moer van. Rampen blijven niet uit omdat je bidt. Auto’s blijven botsen en gelovigen blijven overlijden aan kanker. Maar op klein persoonlijk tragisch vlak blijven ook schroefjes door dat ene roostertje vallen. Daar helpt geloven niks tegen. En kom me helemaal niet aan met liefde. Als het was gebleven bij ‘Heb uw naasten lief’, dan was het prima geweest. Maar het is eigenlijk ‘heb uw naasten gelovigen lief’. En niet eens altijd met wederzijds goedvinden. Alle anderen zijn afvalligen en daar kun je twee dingen mee doen. Die kun je voortdurend blijven lastigvallen met jouw doctrine om ze zo te overtuigen van jouw gelijk. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon doodschieten. Een groot deel van de Amerikanen – die vaak geen haar beter zijn dan de IS-aanhangers – zijn overtuigd van het ‘Einde de tijden’. De Apocalypse maar dan wel net effe iets anders. In deze Apocalypse komt ‘gerechtigheid’ voor de ongelovigen. En die gerechtigheid is dan uiteraard een of andere variant van doodgaan. Liefst met veel vuur en geweld. Veel liefde zie ik daar allemaal niet in. Wel veel Satanisch genoegen.

  De aanslagen in Parijs zullen de laatste wel niet zijn. Copycat gedrag en voldoende geschifte lui in deze wereld zullen er voor zorgen dat de situatie langzaam maar zeker verslechtert. Er zijn nu meer dan een miljoen Islamieten in Nederland. Is dat een probleem? Wie nee roept is naïef. Dat wordt natuurlijk een probleem. Radicaliserende Moslims in Brussel zijn een enorm probleem. Zo groot zelfs dat ze niet meer weten hoe ze het moeten oplossen. Af en toe arresteren ze een paar ‘broers’ maar de grip op de situatie zijn ze volledig kwijt. Mensen in achterstandswijken zonder werk die op grote schaal gestigmatiseerd worden door hun omgeving worden vanzelf een probleem. De gezinnen zijn groot en het is geen toeval dat er zo vaak geradicaliseerde broers opduiken die voor bovengemiddelde narigheid zorgen. Wilders is een probleem met zijn ongenuanceerde manier van probleem benaderen. Maar die slappe linkse lulkoek is op zijn minst net zo erg. In Parijs zijn aanslagen gepleegd door mensen die via Griekenland Europa zijn binnengekomen. Het waren dus deels vluchtelingen. Dat probleem is vooraf benoemd door Wilders maar naar de gebruikelijk semi-fascistoïde hoek verbannen. De aanslagen worden voor een deel ook weer naar hem toegeschreven. Hij heeft ze immers ‘boos’ gemaakt. Zucht. Zo lust ik er ook nog wel een. Dan is niets doen en alles maar goed vinden altijd de beste optie.

  Schermafbeelding 2015-12-26 om 20.52.15In Nederland weten we nog niet of we IS-stellingen gaan bombarderen. De uitermate correcte en liefdevolle leider van Syrië Assad heeft laten weten dat bombarderen in zijn land verboden is. Oh? Mag dat niet? Dan doen we het maar niet. Wat duidelijk is is dat Assad geen haar beter is dan IS. Sterker nog: er zijn meer mensen voor de wreedheden van Assad op de vlucht dan voor IS. Onder het mum van geweld lost niks op sturen wij F16’s maar die bombarderen geen stellingen. Stel je voor dat ze in Nederland een aanslag plegen. Parijs is dichtbij maar blijkbaar toch net ver genoeg.