• Speculaasjes


  Het heerlijke avondje is pas over een paar weken maar wanneer de goedheiligman ons land binnenvaart is de geur van speculaas in huis een absolute aanrader. Dit recept is makkelijk en snel. Binnen een uur zit je voor de televisie met een vers speculaasje in je knuisten.

  Recept Afdrukken
  Speculaasjes
  Maaltijden Bakken
  Prep Tijd 25 minuten
  Kook Tijd 20 minuten
  Passieve Tijd 20 minuten
  Porties
  stuks
  Ingrediënten
  Maaltijden Bakken
  Prep Tijd 25 minuten
  Kook Tijd 20 minuten
  Passieve Tijd 20 minuten
  Porties
  stuks
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Weeg alle ingrediënten af en voeg ze samen in een kom. Met een keukenmachine of met de hand kun je er een heerlijk ruikend speculaasdeeg van maken.
  2. Sla de deegplak plat en leg hem in de koelkast terwijl je de oven op 170 graden voorverwarmt. Als het deeg koud genoeg is hoeft dat niet persé.
  3. Pak een speculaasplank en bestuif deze een beetje met bloem. Zorg dat de plank mooi schoon is.
  4. Maak kleine worstjes en rol die door een beetje bloem en druk die in de speculaasplank. Snij het overtollig deeg weg en sla de plank met een klap op een snijplank. De koekjes laten makkelijk los en kunnen op een ovenplaat. Houd een beetje afstand tussen de koekjes. Door het bakpoeder zetten ze tijdens het bakken licht uit. Je kunt er een beetje ei op smeren om ze te laten glanzen maar dat hoeft natuurlijk niet.
  5. Bak de koekjes 20 minuten op 170 graden.
  6. Laat ze op een rekje afkoelen. Eet ze niet te snel. De verleiding is groot maar ze zijn niet knapperig als ze net uit de oven komen.