• Muizenissen

    Naar het schijnt is er een muizenprobleem in het gebouw waar de fracties van de tweede kamer kantoor houden. Belangrijk nieuws dat mij nu al dagen bezig houdt. Die Euro kan me gestolen worden en de stijgende olieprijzen als gevolg van de spanningen in de Perzische Golf zijn er volgende week ook nog wel. Hoe is het met de muisjes in Den Haag? De ‘Partij voor de Dieren’ en Dr. Doolittle Dion Graus (wat maakt die man zijn bijnaam waar) zijn op de bres gesprongen voor ‘Jerry Muis’ en zijn vriendjes. Muizen mogen namelijk niet meer met zo’n verschrikkelijke muizenval gevangen worden, maar moeten levend gerepatrieerd worden om vervolgens elders (liefst bij een andere fractie) te worden vrijgelaten. Op haar website laat de PvdD weten dat dit alles veroorzaakt wordt door kamerleden die overal etensresten laten slingeren. Ik kan me nog wel een voorstellingen maken van Dion Graus die een mals biefstuk of wiener schnitzel verorberd, maar de rest van de kamerleden wekt toch de indruk tenminste ooit in hun leven mes en vork gezien te hebben.

    Ik ben bij het koken vaak kwistig met mijn ingrediënten en ook de kinderen hebben doorgaans op de vloer een waar feestmaal voor de gehele Maastrichtse minifauna aangericht. Toch heb ik nog nooit één muis, rat, fret, bunzing of marter gezien en er zitten er nogal wat bij ons in het veld. Ik weet niet heel veel van kamermuizen, maar ik vermoed dat ze honger hebben. Als je ze vangt en ergens anders vrijlaat hebben ze nog steeds honger. Ook de PvdD is niet heel duidelijk in de vrijlaatlocatie. Iets zegt me dat het geen regenton vol water is, dus blijft het probleem gewoon bestaan. Misschien niet in de Tweede Kamer, maar ergens anders. Het is dat of de muizen gaan kapot van de honger.

    Ik wacht nu eigenlijk alleen nog op het moment dat de PvdD, en Dion natuurlijk, het Internationaal Gerechtshof in Den Haag een internationaal opsporingsbevel laten uitvaardigen voor de onmiddellijke arrestatie van ‘Tom Kat’. Want wat die allemaal heeft uitgespookt, daar lusten de honden geen brood van.

One Responseso far.

  1. Nadja schreef:

    Ze mogen Jimmy wel eens een keer lenen.. dan zijn ze zo van die muizen af. Of mevrouw PVDD moet het ineens in haar bol krijgen dat katten vegetariër moeten worden.. kan natuurlijk ook.

    Leuke blog Paul!

    🙂