• BANK!

  Omroepland maakt roerige tijden door. Er is gedoe over het vermeend exorbitante salaris van Matthijs van Nieuwkerk. John de Mol sleurt al zijn sterren aangevoerd door zus Linda mee naar SBS6 en ‘nieuwe’ sterren maken op RTL hun opwachting. Twan Huijs begon aan een onmogelijke missie en is na een half jaar van de buis verdwenen. Verguist en kapot geschreven door het journaille en we moeten ook concluderen dat de Meimaand Filmmaand ook niet meer is wat het geweest is.

  Topamusement

  Maar er is ook goed nieuws. Bridget Maasland heeft haar bestemming bereikt. Na 12 jaar afwezigheid is ‘De Zwakste Schakel’ terug op de buis. Was Chazia Morali al een geweldige Nederlandse versie van Anne Robinson, Bridget is zo mogelijk nog beter. Het programma is er door de jaren heen ook alleen maar beter op geworden. De snelheid zit er nog steeds lekker in er lijkt maar geen einde te komen aan de snedige verbale spitsvondsten waarop de ongetwijfeld grote schare fans keer op keer worden getrakteerd wanneer er bepaald moet worden welke speler er moet worden weggestuurd. De kandidaten zijn doorgaans feilloos in staat in no-time naar de maximale score door te stomen. Dat kan ook niet anders want ze zijn allemaal gekozen vanwege hun enorme intelligentie. Ze kunnen natuurlijk niet tippen aan Bridget maar dat hoeft ook niet. Bridget staat alleen op grote hoogte.

  En nu hoor ik u denken: Hebben wij het hier over hetzelfde programma? Meent hij dit nu of is dit cynisch bedoeld? Laat ik u snel uit u twijfel verlossen door te zeggen dat deze hernieuwde versie van The Weakest Link het meest verschrikkelijke kutprogramma is dat RTL sinds het begin van deze zender heeft geprogrammeerd. Weekend Millionairs was al gruwelijk. Een uur zuigtelevisie om 12 vragen te beantwoorden waarbij de eerste 6 vragen het niveau van groep 4 niet haalden en daarna gevraagd werd de gemiddelde kruissnelheid van de West-Vlielandse bromhommel tot 2 decimalen achter de komma te benoemen. Elke vraag gelardeerd door een steeds moeilijker kijkende Robbert ten Brink die uiteindelijk altijd in schreeuwen uitbarst om te vertellen of het antwoord goed dan wel fout was. Bridget krijgt na 45 afleveringen de klemtoon in ‘De zwakste schakel’ maar niet goed. De klemtoon moet liggen op de ‘a’ van zwak. Bridget legt hem steevast op de ‘aa’ in schakel. En dat slaat nergens op, klinkt vervelend en maakt van Bridget nog een grotere zaniktrien dan dat ik haar al vond.

  Wat nou BANK!

  De kandidaten zijn ook te stom voor woorden. Er zitten er tussen die altijd, en dan ook daadwerkelijk altijd ‘ BANK’ zeggen zodra ze de beurt krijgen. Dan verdien je dus geen flikker en had je net zo goed thuis kunnen blijven. Die kandidaat zou ik dan ook als eerste naar huis sturen. En nu roept u natuurlijk: KIJK DAN NIET! En dan heeft u gewoon keihard gelijk.

  Sorry.