• Goede tijden Slechte tijden

    Het zal niet als een complete verrassing komen dat ik niet bepaald een grote fan ben van het soapgenre. Ik probeer structureel iedere werkdag tussen 20.00 uur en 20.30 mijn gezicht niet in de woonkamer te laten zien om te voorkomen dat ik word getrakteerd op het beste wat de Nederlandse televisie te bieden heeft: Goede Tijden Slechte Tijden.

    Nu weet ik wel dat het maar verstand-op-nul-vermaak is en dat ik er niet zo’n punt van moet maken, maar ik begrijp gewoon werkelijk niet hoe je daar in hemelsnaam een half uur naar kunt kijken. Ik denk dat E.T. een stuk geloofwaardiger was dan GTST. Hoewel ik moet zeggen dat ik gisteren nagenoeg dezelfde taferelen op het scherm voorbij zag komen als ik in 1982 ook in E.T. gezien heb.  Daarnaast vind ik E.T. een buitengewoon aantrekkelijk wezen vergeleken met het voor mij absolute dieptepunt van de cast van deze serie: Nina Sanders. Die in de serie ineens met Kruimeltje getrouwd blijkt te zijn. Was dat vroeger een ventje van 1 meter 20 met een bos haar, dan is het nu een ventje van 1 meter 20 met een enorme bos haar.

    Nina Sanders heeft het vermogen om tijdens iedere scene tenminste drie keer zo verbaasd te kijken alsof er een UFO in de achtertuin landt. Daarnaast gaat ze net als alle anderen nooit naar het toilet, heeft geen fiets of auto, eet alleen in een hotel, en is dol op Coca Cola, drinkontbijt en alle andere rotzooi die het Product Placement contract voorschrijft. Ik wacht nu op een buitenaardse verschijning, een pratend paard, een gastrol van Cor Bosman als islamitische slager of de onmogelijke relatie tussen Nina en een cementmolen. Want al het andere is namelijk al geweest.

    Ik kan dat allemaal niet weten als ik er niet af en toe naar zou kijken, en dat is ook zo natuurlijk. Kan het nu eenmaal niet iedere dag ontlopen. Gisteren heb ik het vertrek van Charly gezien. Die in de serie zo’n beetje alles heeft meegemaakt. Daar konden ze werkelijk nu helemaal niks meer voor verzinnen dus gaat ze opeens naar Curaçao. Toen ze gisteren op het punt stond de serie te verlaten zagen we een soort ‘necrologie’ van haar rol en die kwam er vooral op neer dat ze zo’n beetje met iedereen behalve Ludo Sanders naar bed is geweest. Zo zullen we ons haar herinneren.