• Cameltoe

    Heb de hele dag getwijfeld of ik deze post zou maken. Ik las namelijk vanochtend op nu.nl dat het nu goddank eindelijk een remedie is tegen een ‘cameltoe’. Nu zullen heel veel mensen precies weten waar ik het over heb, maar ongetwijfeld zijn er ook mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Een broek, legging, bikini of badpak die iets te voortvarend het geslacht van de drager verraadt heet in het Engels een ‘cameltoe’. Een ‘cameltoe’ is dan de benaming voor de vrouwelijke variant van dit ongemak, bij mannen heet dit ‘moose knuckles’ al is die benaming een stuk minder bekend. Zo en nu heb ik alle moeite gedaan om het netjes te houden.

    Als fietser weet ik dat het dragen van een strakke fietsbroek nu niet bepaald altijd de meest elegante vakantiekiekjes oplevert. De fietsbroek heeft echter dermate veel voordelen dat het nadeel opweegt tegen het voordeel. Hetzelfde geldt min of meer voor de zwembroek die in de Franse zwembaden verplicht is en Nederlanders over het algemeen Speedo noemen, waar wij het in Maastricht over een ‘ballepitser’ hebben. Het is duidelijk lijkt me. Al is het natuurlijk wel zo dat het verstandig is om je van je situatie bewust te zijn als fotografen na de zege een teamfoto willen maken. Je kunt eigenlijk niet meer voor lul staan dan deze heren van het Poolse wielerteam.

    Nu is het dus blijkbaar zo dat er op deze wereldbol mensen leven die wonen in een gebied waar ze alleen hele strakke kleren, bikini’s en badpakken verkopen die bovendien vrijwel onmiddellijk nadat ze zijn aangetrokken in ‘whisper mode’ schieten. Voor deze vrouwen, die voornamelijk in de Verenigde Staten wonen, is nu een oplossing op de markt gekomen. Als je nu boodschappen gaat doen en de minst ‘retestrakke’ legging aandoet die met een föhn rond je lijf is geseald, dan zorgt een eenvoudig anatomisch gevormd stukje plastic ervoor dat je broek naadloos aansluit. Ze hebben het ding ook een naam gegeven. Ik vraag me alleen af of ze daar lang genoeg over hebben nagedacht. Het moet haast wel van niet anders had je de naam ‘Smooth Groove’ niet verzonnen. Persoonlijk snap ik dit probleem niet. Trek gewoon wat anders aan. Ben heel benieuwd met welke oplossing dit bedrijf komt voor mannen. Misschien is een ‘Boerka’ dan toch nog ergens goed voor.